Sjuk

Kvällen har spenderats på Gyn akuten på Danderyd. Har fått livmodersinfektion och ordinerad antibiotika och vila.
Just nu mår jag riktigt kasst men hoppas att kuren ska börja verka snart.

Lilleman mår hur bra som helst och har redan gått upp i vikt till sin födelsevikt. Han ammar på bra och vi är så glada att allt funkar som det ska !


Vår August har anlänt

Imorse kl 08:30 föddes vår underbara pojke August. 3223 gram tung och 52 cm lång efter fem timmars värkarbete.
Allt har gått över förväntan och alla är mår toppen om än lite trötta. Bilder kommer så snart vi är hemma!



Bf

Idag har jag nått den magiska dagen för beräknad förlossning. Igår var vi på en två-timmars lång promenad till Djurgården och tillbaka och jag var ganska stensäker på att det skulle sätta igång det hela men icke. Bara att vänta vidare..


Dans

Lite skön tid för mig själv är inte fel. Jag har bunkrat upp med en massa skön läsning i soffan medans Ingrid och J är på dans. Älskar söndagar ! Sen ska vi gå en riktigt långpromenad på Gärdet. Vädret är fantastiskt i Stockholm idag.


Kalas och Tom Tits

Då var det två dagar kvar till bf ocg jag mår rent ut sagt hemskt ! Är trött ,svullen ,blodtrycket har stigit ,rödmosig i ansiktet och en förkylning på det, ja ingen höjdare direkt,
Idag har vi handlat lite nödvändigheter innan bebisen kommer. Bjöjor, babynest amningsbh osv. Vi är klara med det mesta och det känns skönt. Nu sitter vi och fikar på princess och väntar på att Ingrid ska komma hem från kusin Lilly som fyller 2 år idag.
Igår var J och Ingrid på Tom Tits och det var oerhört spännande både för liten och stor. Rekommenderas starkt!

Önskar en trevlig avkopplande helg! Här ska soffläge intas ikväll.


Sjukling

Segt att bli förkyld och sjuk när det är så otroligt vackert vårväder idag i Stockholm. Jag vet inte riktigt om jag är förkyld eller har influensa, hemskt ont i halsen har jag iallafall. Ska försöka kurera mig med massor av vitlök och citron så ska detta vara över snart.


Lyckat vändningsförsök

Här kommer lite info om hur ett vändningsförsök går till , först blir man undersökt av barnmorska som tar blodtryck och urinprov osv sen känner hon utanpå magen för att se hur bebisen ligger. I mitt fall hade busen snurrat så till den milda grad att han nu inte låg i tvärläge men i sätesbjudning. Dock inte fixerad som tur är. Varför en del barn vänder sig och snurrar fram och tillbaka kan bero på att det är mer plats andra gången i kombination med mycket fostervatten och ett livligt barn.

Sen kom iallafall specialistläkaren in för att förklara i greppet och för att bekräfta med ett ultraljud.

Barnmorskan sätter en infart i handen och sprutar in en liten dos bricanyl. Jag tycker det var ganska obehagligt sen börjar läkaren försiktigt och långsamt vända. Och det gick! Normalt lyckas vändningsförsök i 50% av fallen.
Är jätteglad att allt gick så bra. Nu önskar jag bara förlossningen ska starta av sig själv så det blir en bra naturlig förlossning med epidural.


Danderyd

Nu är vi inne för att se hur bebisen ligger, jag tror och hoppas på att bebisen vänt sig rätt. Har inatt haft några rejäla förvärkar så det känns som det snart är dags. Måste ge en ros till Danderyds förlossning som vet hur man ska ta hand om sina patienter.


Tvärläge.. Igen!

Idag var vi hos Bm som konstaterade att bebisen ligger i tvärläge igen... Imorgon ska vi till Danderyd för att försöka vända bebisen och för eventuell igångsättning... Detta var inte vad jag hoppats på. Hoppas bebisen valt att vända sig rätt innan kl 08:00 imorgon.


Vecka 40



Tänkte att det var på tiden att ta en magbild då jag inte gjort det på ca 20 veckor. Så här ser kulan ut i vecka 39+0. Inte så pjåkig men inte alls lika stor som med Ingrid. Däremot har jag upp mer i vikt. Ca 15 kg...

En vecka kvar...

En vecka kvar till förlossningen.
Hur är dagsformen  ? Ganska pigg, betydligt piggare än när jag väntade Ingrid. Eller har man fått högre smärttröskel ?
Sover uruselt på natten och har svårt att hitta en skön position att sova på. Mycket förvärkar nattetid också som gör mer och mer ont men avtar efter ett tag.

Bebisen ligger fortfarande neråt med huvudet och på tisdag ska jag till min barnmorska igen. Undrar om detta blir min sista kontroll.. Tveksamt.

Ingrid föddes 9 dagar över tiden. Då gick jag bara och väntade och väntade nu tycker jag tiden går så otroligt fort att jag knappt hinner med.

Nu är ingrid och J på dans och kommer när som helst. Då vankas det Kinamat.



Vändningsförsök

Imorse var vi inne på ett vändningsförsök som lyckligtvis slutade bra för vi fick åka hem då bebisen hade lagt sig rätt med huvudet neråt. Dock var huvudet lite ruckbart.

Både barnmorskan och överläkaren var bombsäkra på att bebisen låg i säte. Sen när vi gjorde UL då bekräftades det att han låg rätt iallafall, så nu är det troligt att det blir en naturlig förlossning iaf.
Glada i hågen åkte vi mot Ikea och köpte lite nödvändigheter, såsom kudde, badbalja, skötbord osv.

Hoppas hoppas han vill stanna i rätt position nu.

Just det, vagnen är också inhandlad. På Barnens hus i Bromma en riktig klassiker , Emmaljunga classic sport med full utrustning. En dröm att köra så vi är supernöjda.


RSS 2.0